Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/b/2/b/gympark.no/httpd.www/vendor/typo3/phar-stream-wrapper/src/PharStreamWrapper.php on line 479 Hvorfor utendørstrening? | Gympark AS

Hvorfor utendørstrening?

Stadig flere av oss har stillesittende jobber, vi bruker bil selv på korte avstander, vi tilbringer mer tid foran tv og data. Utviklingen har ført til at flere beveger seg så lite at de blir syke av det. 

I USA og resten av Europa kan man se utendørs treningsapparater i parker og grønne arealer som en del av folkehelsetiltak. Apparatene er åpne for alle og lett tilgjengelig. Treningsparkene fremmer mer fysisk aktivitet både for unge,voksne og godt voksne. Treningsparkene er et gratis tilbud som kan gi store helseeffekter. 
Ifølge en forsknings artikkel publisert i tidsskriftet «Environmental Science and Technology» har ute trening både fysiske og mentale fordeler. Konklusjonen er at de som mosjonerer ute opplever en forbedring i velbefinnende. De får mer energi og blir mer positive. De blir også mindre anspente, sinte eller deprimerte.